Arne Jacobsen Ure. Vægure med historisk patina.

Arne Jacobsen er kendt for sine mange unikke, smukke og dekorative designs. AJ lamper af Arne Jacobsen er kendt i hele verden og det er ikke uden grund. Arne Jacobsen Ure er mindst ligeså fantastisk og bør opleves.

Arne Jacobsen Ure. Vægure med historisk patina.

Arne Jacobsen Ure. Patina der ikke kan ses.

Der er her tale om en ægte og sand designskat, som er blevet genskabt på mest behørig vis. Hvad enten du vælger Arne Jacobsen uret ROMAN, CITY HALL eller BANKERS, vil du få et originalt produkt, der knap nok kan skelnes fra det ur, som Arne Jacobsen i sin tid tegnede – på nær den ’synlige’ patina. Arne Jacobsen ure er dermed indbegrebet af værende et vægur, med en historisk patina – som ikke kan ses med det blotte øje.

Arne Jacobsen Ure er designet med udgangspunkt i 3 danske markante bygninger i Danmark. ROMAN til Aarhus Rådhus i 1942, CITY HALL til Rødovre Rådhus i 1956 og BANKERS til Danmarks Nationalbank i 1971.

Designeren bag

Den danske og international anerkendte arkitekt Arne Jacobsen mestrede til fulde totaldesignet. Alle discipliner indgik i skabelsen af de store projekter fra arkitektur til interiører, møbeldesign og grafik. Helheden blev synlig i detaljen, som detaljen i helheden. Sagt med andre ord overlod Arne Jacobsen intet til tilfældighederne i sine berømte designs.

Arne Jacobsens arkitektur og design vakte opsigt overalt. Det magiske er, at det stadig forholder sig sådan. Godt design er karakteriseret ved at fascinere hen over tiden. Vægurene er nu blevet genskabt af designfirmaet Rosendahl fuldstændig tro mod Arne Jacobsens originaltegninger.

Du bestemmer størrelse og stil

Arne Jacobsen urene kom i 3 forskellige varianter ROMAN, CITY HALL og BANKERS. Alle 3 ure af Arne Jacobsen fås med en diameter på hhv. 16 cm, 21 cm, 29 cm og 48 cm.

Arne Jacobsen ROMAN

Uret er designet til Århus Rådhus i 1942. En tydelig ung Arne Jacobsen, der mestrer klassisk grafik. ROMAN betager alle med sin overlegne elegance.

Arne Jacobsen CITY HALL.

Uret er designet til Rødovre Rådhus i 1956. Tidstypisk, stramt og usentimentalt design – nærmest institutionelt. Lydløst og smuk i private hjem.

Arne Jacobsen BANKERS.

Uret er designet til Danmarks Nationalbank i 1971. Simpelt og stilet. Perfekt til en bank.

Hvad koster et Arne Jacobsen ur?

    • Arne Jacobsen Ure har en vejl. pris fra 1.295,00 kr. til 3.676,00 kr.
Bedøm denne artikel
116 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. marts 2019.