Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor international opmærksomhed omkring deres design igennem de seneste par år hvor populariteten virkelig har taget fart. Der er ingen tvivl om, at Charles & Ray Eames har haft stor betydning for moderne design og møbelkunst.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Designer parret fra Amerika.

Charles & Ray Eames var amerikanske designere, som blev gift i 1941. Parret er verden over forbundet og kendt for deres moderne arkitektur og møbeldesign. Charles Eames startede sit virke på Universitet i Washington, hvor han fik et scolarship, men forlod allerede efter 2 år på universitetet. Han droppede formentligt universitet fordi hans syn på design var lidt for ’moderne’, hvilket gav problemer. Senere hen startede Charles Eames et arkitektfirma op med Charle Gray og en tredje partner Walter Pauley.

Charles & Ray Eames makkerparret er blevet kåret til et af de mest indflydelsesrige på design i det 20. århundrede. Ray Eames, som var den anden del af Charles & Ray Eames, arbejdede med design, kunst og film. Hendes fulde navn var Ray-Bernice Alexandra Kaiser Eames. Ray & Charles Eames var tidligere kollegaer og fandt sammen efter Charles Eames skilsmisse i 1941.

Kort tid efter Charles & Ray Eames blev gift tog deres fælles designfærd for alvor fart. De opbygger Eames House og bliver hurtigt førende indenfor design af stole. Som de første i historien skaber Charles & Ray Eames i 1940 design i formbøjet træ. I 2006 var Eames Lounge Chair med i en større udstilling på Museum of Modern Art.

Charles & Ray Eames. Skabelsen af klassikerne

Charles & Ray Eames skabte op igennem 40’erne, 50’erne og 60’erne film, bygninger, udstillinger, bøger og nogle af de mest berømte møbelklassikere – som fortsat er utroligt populære. Det er bl.a. Charles & Ray Eames, som er designerne bag Lounge Chair og La Chaise. Parret blev førstehåndsvidner til historiske begivenheder såsom depressionen og 2. verdenskrig. Charles & Ray Eames samarbejdede med regeringen og erhvervslivet målet om, at modernisere efterkrigstidens Amerika.

Charles & Ray Eames er sidenhen blevet udnævnt til de mest indflydelsesrige designere i det 20. århundrede af ’The World Design Congress’. Charles & Ray Eames havde mange gaver, men de største var deres nysgerrighed og visioner. Parret var konstant først med anvendelsen af nye materialer og revolutionerede opfattelsen af moderne møbeldesign ved og skabe designs i glasfiber, formspændt krydsfiner og nyskabende konceptløsninger.

Designklassikere fra Charles & Ray Eames

  • Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.
  • Eames stole. Oplev den populære Eames stol.
  • Eames gyngestol (RAR). Smuk og elegant gyngestol.

Vigtige årstal for Charles & Ray Eames

  • 1907: Charles Eames bliver født.
  • 1912: Ray-Bernice Alexandra Kaiser Eames bliver født.
  • 1941: Charles & Ray Eames bliver gift.
  • 2006: Eames Lounge Chair er med i en større udstilling på Museum of Modern Art.
Bedøm denne artikel
57 stemmer, gennemsnit 4.1 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 9. marts 2020.

Du vil måske også læse om...

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...
Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

af Dyrhøj Marketing,
Paustian er firmaet, som distribuerer en lang række klassikere, som vi alle kender fra diverse modemagasiner. Det er...