Dansk designstol får Red Dot Award

Det danske firma Evomove har netop modtaget den prestigefyldte designpris ’Red Dot: Best of the Best’. Det skete forleden i Essens operahus ved et stort galla-arrangement med deltagere fra hele verden. Her blev Evomove hædret på scenen for sin innovative børnehøjstol Nomi, som er udviklet i samarbejde Tripp Trapp stolens ”far”, designeren Peter Opsvik.

Evomove vinder Red Dot for Nomi stolen

Den røde løber var rullet ud og champagnen hældt på glas, da en af designbranchens mest prestigefyldte priser ’Red Dot Award: Product Design’ blev uddelt den 7. juli i Essens operahus – det spektakulære Aalto-Theater, som er tegnet af den verdensberømte arkitekt Alvar Aalto. Deltagere fra hele verden var mødt op for at overvære prisoverrækkelsen, der har fundet sted siden 1954 og hører til en af årets største begivenheder inden for produktdesign. Blandt dem var danske Evomove, som blev kaldt på scenen for at modtage den særligt eksklusive pris ’Red Dot: Best of the Best’ for sin stol Nomi.

Ved Red Dot Award: Product Design 2014 dystede Nomi mod knap 5000 andre designprodukter. Kun lidt over 1 procent af dem blev belønnet med en ’Red Dot: Best of the Best’. Blandt dem var Evomove den eneste danske producent, og Nomi den eneste børnehøjstol. Dermed placerer Evomove sig i den absolutte elite inden for internationalt produktdesign – side om side med store veletablerede brands såsom Sony, BMW og Electrolux, der også blev belønnet med en ”Red Dot. Best of the Best” ved årets prisuddeling.

Samtidigt melder Herlev-virksomheden sig for alvor ind i kampen om forbrugernes gunst på et globalt marked, der de sidste mange år har været domineret af Peter Opsviks 42 år gamle Tripp Trapp-stol. Det sker med et gennemarbejdet og nytænkende produkt, der har formået at overbevise Red Dot Juryens ekspertpanel af 40 fagfolk fra hele verden.

”Vi er naturligvis meget stolte og beærede over denne pris, som er en vigtig anerkendelse af vores arbejde”, siger Jan Andersen, partner og Sales & Project Director i Evomove A/S. Sammen med Peter Opsvik har vi i tre år knoklet ud fra ambitionen om at skabe verdens bedste børnehøjstol – en ny og anderledes stol, der på én gang er mere sikker, lettere at indstille, nemmere at få til at passe ind og ikke mindst bedre at sidde på,” fortsætter han. ”Derfor er det også en stor tilfredsstillelse, når vores anstrengelser nu giver pote i form af denne eksklusive pris samt positiv feed back fra vores kunder, der givet Nomi en fantastisk modtagelse,” slutter Jan Andersen, som stiftede Evomove A/S tilbage i 2011.

Alle produkter, som har vundet en ’Red Dot: Best of the Best’, herunder Nomi stolen, kan opleves i særudstillingen ’Design on Stage’ på ’Red Dot Design Museum’ i Essen frem til den 3. august 2014. Derefter vil produkterne indgå sammen med de øvrige Red Dot vindere i museets permanente udstilling i mindst et år. Red Dot Design Museum omfatter verdens største samling af nutidigt design og er et stort tilløbsstykke for designinteresserede fra hele verden med 160.000 besøgende årligt. Det 4000 kvadratmeter store museum i fem etager ligger i ’Zeche Zollverein’ – ét af det 20. århundredes mest betydningsfulde industri-mindesmærker. Zeche Zollverein, som siden 2001 har været på UNESCOs liste over verdens kulturarv, var i sin tid verdens største og mest moderne anlæg til udvinding af stenkul og er i dag centrum for kunst og kultur.

Nomi stolen kan købes på evomove.com samt i Illums Bolighus og Ønskebørn i Rødovre, hvor der er mulighed for at opleve stolen ”live” og få demonstreret dens mange fordele. Prisen for en Nomi starter ved 1499,- kroner.

Bedøm denne artikel
42 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 14. august 2014.