Disse ting skal du tænke på, når du skal bygge til

Overvejer du en tilbygning til dit hus – så er denne artikel lige noget for dig. Herunder kan du læse mere om 3 faser som du skal gennemgå når du bygger til. Nedenfor finder du en oversigt over hvad du skal tænker på både før, under og efter byggeriet.

Vurdering af muligheder

Når man skal bygge til betyder det også, at man øger det samlede antal kvadratmeter og man skal derfor søge bygetilladelse ved kommunen. Med en byggetilladelse er der mange krav såsom energieffektivitet, udseende, placering, højde, materialevalg m.m. Behandlingstiden varierer meget fra kommune til kommune, men den typiske ventetid er 1-3 måneder og hos nogle kommuner er det helt op til 5 måneder.

Derudover vil det være en god ide, at book et møde med en arkitekt. En arkitekt kan hjælpe dig med gode ideer, som du måske ikke selv havde set. En arkitekt kan også hjælpe med en skitse af tilbygningen og den generelle planlægning af projektet.

Et møde med banken vil også være en god ide, da de kan hjælpe med at lave et budget og du kan få kendskab til låns rammerne.

Planlægning af projektet

Som nævnt skal du have en byggetilladelse som skal indhentes fra kommunen. Byggetilladelsen skal indeholde:

  • Opgørelse af areal og bebyggelsesprocent
  • Energi- eller varmetabsberegning
  • Tegninger af snit, facader og en situationsplan

Derefter skal du vælge en entrepriseform:

  • Fagentreprise: Du hyrer forskellige entreprenører til forskellige dele af tilbygningen
  • Hovedentreprise: Du hyrer kun en entreprenør, som har det samlede overblik over byggeriet
  • Totalentreprise: Entreprenøren har ud over ansvar fra byggeriret også ansvar for rådgivningen og projekteringen af projektet.

Herunder skal du også indhente håndværkerpriser. Du sender dit projektmateriale til udvalgte håndværkere og du får tilbud tilbage for det samme arbejde.

Du skal også huske at kontakte din forsikring, så du er sikker på, at byggeriet er dækket af din husforsikring.

Så skal byggeriet i gang

Når du har fået byggetilladelse, fundet en entreprenør og håndværkere er det en god ide, at holde et opstartsmøde nogle uger inden projektet skal i gang. Byggeriet skal her gennemgås i detaljer, så alle er sikre på hvad der skal ske.

Husk også løbende at tjekke sammen med din rådgiver, om projektet går som det skal.

Når du nu alligevel er ved at renovere på dit hus, så bør du også overveje at få nogle energiprodukter. Dette kan i den lange ende sparre dig for rigtig mange penge. Du kan læse mere om energiprodukterne her.

Bedøm denne artikel
140 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. september 2015.