Ferruccio Laviani. Læs alt om designer Ferruccio Laviani.

Ferruccio Laviani (født 1960) er kendt for sin alsidige og grænsesøgende stil, der det ene øjeblik flirter med barokken, og det næste øjeblik helliger sig minimalismens strammer former. Ferruccio Laviani er manden bag en række klassikere og bestsellers fra Kartell.

Ferruccio Laviani. Læs alt om designer Ferruccio Laviani.

Ferruccio Laviani er fra Milano

Ferruccio Laviani blev født i 1960 i Italien og døbt Pietro Ferruccio Laviani. Her voksede han op og tog sidenhen sin eksamen i arkitektur i 1986. Ferruccio Laviani har læst både arkitektur og design. Kombinationen af disse 2 kreative fag, har givet ham et smukt præg på hans velkendte designs.

Ferruccio Laviani har en kreativitet, som gør hans designs helt unikke og yderst eftertragtede. Uanset hvilket hjørne af designhistorien han afsøger, er udtrykket underfundigt, anderledes og bestående af en god blanding af diverse stilarter. Ferruccio Laviani tænker anderledes, hvilket Kartell har nydt godt af. Han har siden år 1991 været ansat hos Kartell med titlen ’kunstnerisk konsulent’.

Italieneren der er om sig

Ferruccio Laviani har gennem årene deltaget i mange forskellige forsamlinger. Han var b.la. i generationen af unge italienske designere, der fik sin plads i designverdenen i starten af 1990’erne da Memphis bevægelsen gjorde sin indtræden i international design.

Designeren Ferruccio Laviani har ligeledes deltaget i ’12 nyankomne’ kollektionen i 1986 og ’Living on Earth’ i 1987, hvilket for alvor fik skudt hans designkarriere i gang. Ferruccio Laviani gav verden nye farverige og ekspressive møbler, lamper og andre objekter. Bedst kendt fra denne tid er nok Ferruccio Lavianis Orbital Lampe fra 1991.

Ferruccio Laviani er designeren bag populære lamper

Ferruccio Laviani har gennem tiden designet mange forskellige lamper og møbler. Det er specielt Ferruccio Lavianis lamper, som har gjort ham til et kendt og efterspurgt navn. Fra de stramme linjer i den art deco-inspirerede Tati lampe til de klassiske 70er-former i Cindy lampen og ikke mindst den ironiske barok lampe, der forener fortidens krummelurer med futuristiske, transparente materialer, formår Ferruccio Laviani at overraske med sit original formsprog.

Ferruccio Laviani er manden bag den utroligt populære Kartell Bourgie bordlampe samt den ligeså efterspurgte Kartell FLY loftlampe.

Lamper du kender fra Ferruccio Laviani

  • Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.
  • Kartell Bourgie. Lækker trebenet designlampe.
  • Kartell Bourgie Metallic. Ekstra vovede farver.

Vigtige årstal for Ferruccio Laviani

  • 1960: Ferruccio Laviani bliver født i Milano.
  • 1986: Ferruccio Laviani får sin eksamen i arkitektur.
  • 1986: Ferruccio Laviani deltager i ’12 nyankomne’ kollektionen.
  • 1987: Ferruccio Laviani deltager i ’Living on Earth’.
  • 1991: Ferruccio Laviani designer den kendte Orbital Lampe.
  • 2005: Ferruccio Laviani vinder Elle Decoration International Design Award.
  • 2005: Ferruccio Laviani vinder Design & Decoration Award.
Bedøm denne artikel
53 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 10. november 2019.