Frits Henningsen Heritage Chair

Frits Henningsen var kendt som perfektionist, når det kom til udviklingen og produktionen af sine møbler. Dette karaktertræk ses ikke mere tydeligt end i udformningen af hans Heritage Chair fra 1930, som nu genopstår med Carl Hansen & Søn som producent. Det er navnlig stolens bløde linjer og organiske former, der kendetegner Frits Henningsens unikke forståelse for både form og funktion.

Frits Henningsen Heritage Chair

Frits Henningsen var en dansk møbeldesigner

Efter en række år på valsen vendte møbelsnedker Frits Henningsen tilbage til Danmark med masser af erfa-ringer fra sine oplevelser rundt om i Europa. I 1930 skabte han en af sine mest ikoniske møbelkonstruktio-ner, en skulpturel øreklapstol, som nu relanceres under navnet Heritage Chair. Med afsæt i den klassiske britiske stil satte Frits Henningsen sig for at udvikle en tidssvarende lænestol med en høj grad af detaljer og en gennemført kvalitet.

Med sine varme og elegante linjer vidner Heritage Chair om Frits Henningsens konstante stræben efter det perfekte. Relanceringen er samtidig et bevis på, at hans møbler stadig er yderst aktuelle og har en udstrå-ling, som er sjælden at finde i moderne møbler. Med en kærlighed for naturlige materialer skabte Frits Henningsen en stol, som er både indbydende og udtrykker en ro, samt udfylder det evigtgyldige behov for et åndehul i en hektisk hverdag.

Stolen, Heritage Chair af Frits Henningsen

Stolen, som længe har været en overset designarv fra Frits Henningsens hånd, vidner om en designfilosofi, der kompromisløst hylder det gode håndværk og skaber kvalitet igennem funktionelt design. ”Det var vig-tigt, at hans høje krav og standarder blev efterlevet til punkt og prikke for at skabe et autentisk møbel, der lever op til hans ånd”, fortæller Frits Henningsens datter, Habba Egefeldt, og fortsætter: ”Jeg har med spænding fulgt tilblivelsen af min fars fine stol, og jeg glædes ved detaljerne, som fuldt ud lever op til den originale stol og min fars eftermæle. Både materialerne og processerne foregår i henhold til de traditionelle forskrifter, og min far ville være både glad og tilfreds med resultatet.”

Det er ikke første gang, at Carl Hansen & Søn får vist den tillid at fremstille et originalt Frits Henningsen møbel. I de tidlige 1930ere opstod der et nært samarbejde mellem Frits Henningsen og Carl Hansen. Resul-tatet var den legendariske Windsor Stol, der med 70 år i produktion må betegnes som en succes.

At det nu er blevet muligt for Carl Hansen & Søn at relancere en af Frits Henningsens møbelskatte, glæder Knud Erik Hansen, direktør og 3. generation i virksomheden. Han siger: ”Det er noget helt særligt ved, at den møbelmagi som første generation hos Carl Hansen & Søn var med til at frembringe, nu kan genopstå i samarbejdet om at genskabe Heritage Chair. Frits Henningsen var kendt for at stille utroligt høje krav, og det er en fornøjelse for snedkerne hos Carl Hansen & Søn at fremstille endnu en enestående stol efter Frits Henningsens anvisninger. Vi er stolte over at kunne tilføje dette unikke stykke dansk design til vores sorti-ment, hvor den uden tvivl vil finde sin naturlige plads blandt design fra andre danske møbelmestre. Med sin brede appel er jeg sikker på, at den vil finde et internationalt publikum,” afslutter han.

Hvad koster Heritage Chair?

Heritage Chair fås med polstret sæde og ryg i udvalgte varianter af stof eller læder samt ben i eg og valnød. Stolens sædehøjde er 41 cm, højden er 102 cm, dybden er 96 cm og bredden er 76 cm. Vejl. udsalgspriser fra 26.485 kroner. Det er også muligt at købe en dertilhørende skammel.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 5. august 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 8. oktober 2013.

Du vil måske også læse om...

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

Charles & Ray Eames. Parret med visioner og nysgerrighed.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Charles(1907-1978) & Ray Eames (1912-1988) er populære, som aldrig før. Charles & Ray Eames har fået stor...
Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

Kartell FLY loftlampe. Rund og voluminøs lampe.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Kartell FLY er navnet på en moderne og utroligt spændende lampe fra Kartell. Kartell FLY er designet af Ferruccio...
Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Den klassiske Eames Hang It All knagerække er designet i 1953 af Charles & Ray Eames. Designparret satte sig for, at...
Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

af Christoffer Steenbeck, skribent & redaktør
Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe...