Global SAI. En kniv i absolut særklasse.

CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck
2 min læsning
Global SAI. En kniv i absolut særklasse.

GLOBALS ikoniske knivserie kan i år fejre tredive års fødselsdag, men der er ingen metaltræthed at spore i Komin Yamadas verdensberømte design! Tværtimod markerer GLOBAL jubilæet med lanceringen af et nyt søsterdesign -GLOBAL SAI- der som resten af serien er skarp på funktion, æstetik og ergonomi og samtidig søger endnu længere tilbage til de legendariske samurai-traditioner, der udgør GLOBAL brandets DNA.

Global SAI kniven

Det nye nordiske køkken er i disse år på alles læber. Vi dyrker det gode måltid, sæsonens råvarer og ikke mindst det rigtige grej, og også her spiller Norden en hovedrolle. Siden 1983 har GLOBAL knivene været en favorit både i det professionelle køkken og blandt amatørgastronomer, hvor Komin Yamadas karakteristiske design har opnået kultstatus for sin helt særlige kombination af traditionelt japansk håndværk, kvalitet og præcision. Gastronomiens verden er dog i hastig udvikling og for at imødekomme de krav, der i dag stilles til den sublime kniv, supplerer GLOBAL nu sortimentet med den nye knivserie GLOBAL SAI, der tæller i alt 14 knive fra universalkniv til kokkekniv og har et helt nyt skaft-design.

Kokkens adelsmærke

Kniven er køkkenets – og kokkens – redskab nummer et og skal derfor altid stå knivskarpt. Det samme gjaldt samuraiens sværd i det gamle Japan og GLOBAL SAI serien har netop sine rødder fast forankret i de traditionelle sværdsmedes tusind år gamle håndværk. GLOBAL SAI knivene fremstilles i Japan af det fineste rustfrie Cromova 18 stål med et knivblad i tre lag, der er håndslebet og is-hærdet til ekstrem hårdhed. På den måde holder knivbladet sig skarpt længere end nogen anden type stål, og samtidig er knivene i stand til at modstå de pletter, rust og anløbninger, der kan opstå ved daglig og længerevarende brug. Designet på hver enkelt af de fjorten knive i GLOBAL SAI serien er udviklet, så det sikrer perfekt balance i hånden og knivenes smukke, glatte formgivning er desuden ekstra-hygiejnisk, idet den forhindrer, at mad og snavs kan sætte sig i samlingerne.

Meditativ madlavning

At tage GLOBAL knive med i køkkenet er gennem tiden blevet et mantra for mange. Der er noget næsten meditativt over at lukke den travle hverdag ude og fordybe sig i slow cooking fra forberedelse til det endelige måltid, og i arbejdet med GLOBAL SAI har Komin Yamada også netop ladet sig inspirere af tålmodighed og andre traditionelle japanske værdier. Syv prikker på knivskaftets design markerer samuraiens syv klassiske dyder, og også knivenes overflade er anderledes, end vi kender det fra det øvrige GLOBAL design. Som noget nyt er knivens overflade hamret, hvilket giver en dekorativ effekt, samtidig med at luftlommerne i stålet gør, at maden lettere frigives fra knivsbladet. GLOBAL SAI knivenes skaft har desuden fået ny og forbedret funktionalitet med en indlagt ”tommelfinger-hvile”, der letter skærebevægelsen og styrker grebet om kniven under arbejdet.

Hvad koster Global SAI knivene?

GLOBAL SAI serien rummer fjorten forskellige knive -urteknive, forskærerkniv, grøntsagsknive, brødknive, kokkekniv, chefskniv og universalknive – og koster fra 699,95 til 1.995,95 kr. (vejl.)

Oprindeligt udgivet 17. november 2013, opdateret mange gange siden
Du vil måske også læse om...
Australian Bodycare lancerer nyt design
Indlæg

Australian Bodycare lancerer nyt design

Blid og effektiv hudpleje fra Australian... [Læs mere]
CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck
Fem gode råd inden du køber fyringsolie
Indlæg

Fem gode råd inden du køber fyringsolie

Hvis du skal købe nyt fyringsolie til dit oliefyr, så er der mange... [Læs mere]
CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck
Dansk smykkedesign fra Stine A
Indlæg

Dansk smykkedesign fra Stine A

Mange kvinder kender sikkert til Stine A smykker – og med god grund.... [Læs mere]
CS
Skrevet af
Christoffer Steenbeck