Hee Welling. Læs alt om designer Hee Welling.

Hee Welling (1974-) havde oprindeligt kursen sat mod beklædningsdesignet, men i stedet er Hee Welling blevet en af de mest succesfulde industrielle designere i sin generation. Han har bl.a. designet About a Chair for danske HAY.

Hee Welling. Læs alt om designer Hee Welling.

Hee Welling. Fokus på masseproduktion med originalitet.

Hee Welling designer ikke for de få, men for ’alle’ og i større produktioner. Han har kastet sin kærlighed på masseproduktion uden at hans design er mindre originalt af den årsag. Hee Welling har formået og kombinere moderne, enkelt, stilfuldt og ikke mindst originalt design med nutidens muligheder for masseproduktion.

Hee Welling har med sit fokus på masseproduktionen skabt en ny æra, som sikrer at bl.a. hans designs når ud til mange og er dermed med til at føre de demokratiske designtraditioner videre i det 21. århundrede. Hee Welling har taget forskud på hvad der formentligt vil komme til og påvirke fremtidens produktion af designmøbler. Kunsthåndværk og designs der fremstilles med hænderne vil blive dyrere og dyrere og desværre blive for de få. Hee Welling ønsker sine designs i mange hjem hvorfor han har fokuseret på masseproduktionsmuligheden, som selvsagt gør prisen både produktions og salgspris lavere pr. enhed.

Hee Welling. Ren og logisk æstetik har givet succes.

Hee Welling’s sans for ren og logisk æstetik har på kort tid gjort ham populær verden. Det er muligt og finde møbler af Hee Welling på operaen i Oslo i nord til det australske parlament i syd. En af de absolut bedst sælgende designs af Hee Welling til dato er About a Chair, som er designet i samarbejde med HAY.

About a Chair af Hee Welling er et godt eksempel på hans sans for at forene form og funktion i en minimalistisk stil. De stramme og enkle linjer kan varieres i farver og funktioner idet About a Chair kommer i bl.a. en loungestol, barstol og spisebordsstol – disse til både indendørs og udendørs. Dermed er designet af Hee Welling så fleksibelt, at det kan tilpasses den enkeltes behov. Med andre ord har Hee Welling formået og forene masseproduktionen med et individualistisk udtryk.

Hee Welling har i dag sin egen tegnestue i hjertet af Aarhus C.

Designklassikkere fra Hee Welling

  • About a Chair fra HAY. En stol i særklasse.

Vigtige årstal for Hee Welling

  • 1974: Hee Welling bliver født
  • 2003: Udlært i møbeldesign fra Danmarks Designskole
  • 2004: Aktiv underviser på Danmarks Designskole
Bedøm denne artikel
47 stemmer, gennemsnit 4.4 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 18. januar 2020.