J39 spisestuestol. Klassiske stol af Børge Mogensen.

J39 spisestuestolen er en klassiker, som vi alle på et eller andet tidspunkt i vores liv vil støde på. J39 er en utroligt holdbar stol, som kan gå i arv gennem generationer.

J39 spisestuestol. Klassiske stol af Børge Mogensen.

J39 spisestuestol. Manden bag J39 stolen.

J39 er designet af den danske møbeldesigner Børge Mogensen. Børge Mogensen var møbeldesigner i FDB-regi og satte mange kvalitetsmøbler til yderst fornuftige priser ind i de danske hjem. I 1950’erne og 1960’erne skabte Børge Mogensen nogen af sine største og mest anerkendte klassikere. Der er også i denne periode, at J39 spisestuestolen blev til.

Børge Mogensen var produktiv alle døgnets 24 timer og fik idéer på alle tider af døgnet. Alle idéer blev nedfældet på tændstikæsker, servietter, halvkrøllede kuverter, eller hvad der nu måtte være tættest. Den kendte Børge Mogensen klassiker Jagtstolen tog f.eks. form på en tændstikæske en sen nattetime i gode venners lag. Sidenhen blev netop Jagtstolen en af hans mange klassikere.

Historien bag J39

J39 er Børge Mogensens mest succesrige stol, som er inspireret af både læremesteren Kåre Klint og de amerikanske shakermøbler. Børge Mogensen tegnede den enkel fletstol, da han i 1940’erne var chef for udviklingsafdelingen i det danske FDB-møbler. FDB- møbler havde en vision om, gøre smukke kvalitetsmøbler tilgængelige for alle mennesker.

J39 spisestuestolen var en succes, som i dag er et klassisk inventar i alt fra kantiner og konferencesale til kirker og ikke mindst i private hjem.

J39 fremstilles i forskellige træsorter.

J39 spisestuestolen er tilgængelig i forskellige træsorter. J39 fremstilles bl.a. i massiv bøg eller massiv eg. Hertil ubehandlet, sæbe-behandlet eller lakeret, hvid samt i klassisk sort. J39 fås med håndflettet sæde i naturfarvet eller sort papirgarn. J39 har en bredde på 48 cm, en dybde på 42 cm, en højde på 76 cm og en siddehøjde på 44,5 cm.

Man kan derfor bryde sin stues udseende med f.eks. én sort J39 stol i hjørnet. J39 er en klassiker, som alle kender og vil bemærke.

Hvad koster Børge Mogensen J39 spisestuestol?
  • Børge Mogensen J39 spisestuestol har en vej. pris, som starter ved 2.498,00 kr.
Bedøm denne artikel
173 stemmer, gennemsnit 4.5 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 7. maj 2012.