Kay Bojesen Abe. Elsket klassiker med lange arme.

Kay Bojesen Abe er en ægte klassisker

Kay Bojesen Abe er en klassiker, som har været et arvestykke værdigt igennem generationer. Aben med gavtyveblikket og den lyse vom har i årtier forvandlet børneværelser til urskove og ladt barnedrømmene flyve af sted. Kay Bojesen Aben bliver en livsvarig ven, som følger dig fra barn til voksen.

Kay Bojesen Abe. Designet i 1950’erne og elsket lige siden

Aben af Kay Bojesen blev skabt i 1951 og blev efterfølgende hurtigt efterfulgt af bjørnen og elefanten. Kay Bojesen ønskede ikke, at dyrene skulle ligne rigtige og levende dyr. Trædyrene, som Kay Bojesen skabte i 1950’erne skulle i stedet have mulighed for, at være sig selv og have deres egen karakteristiske personlighed. Missionen er lykkedes og alle kender i dag Kay Bojesen Abe designet, som har fået kultstatus og findes i mange designrigtige hjem.

Kay Bojesen Abe designet var skabt med ideologien om, at legetøj skulle være enkelt, når det kom til linjer og kurver, så det smilede til børnene. Træfigurerne af Kay Bojesen skulle have deres eget personlige liv.

Kay Bojesen Aben produceres i teaktræ hvilket gør den utrolig holdbar og sikrer en lang levetid. Aben vil uden tvivl blive en ven for livet.

De forskellige træfigurer af Kay Bojesen, herunder Kay Bojsen Abe designet, sælges i dag for store summer, og det er der en god grund til. Det er ikke mange designere der har formået og fange grundidéen med legetøj i så smuk, elegant og tidløs form, som glæder både voksne og børn.

Bedøm denne artikel
75 stemmer, gennemsnit 4.1 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 17. april 2012.