Lyset i hjemmet har stor betydning

Hvad lys har du i din stue? Efter vores mening gav glødepæren det ideelle lys. Et dejligt varmt lys, men god farvegengivelse, det rigtige lys at sidde og hygge sig i. Den samme kvalitet findes nu som LED pærer.

Lyset i hjemmet har stor betydning

Udfasning af glødepærerne og velkommen til LED.

Efter at glødepæren blev taget af marked, har udviklingen af alternativ belysningsformer været massiv. EU valgte at tage glødepæren af marked, før industrien reelt var klar med en afløser. De første sparerpærer og LED pærer var ikke af en særlig god kvalitet. De første LED pærer havde og har til stadighed (uden grund) et dårligt ry. De gav et koldt lys, det tog lang tid at tænde dem, og farvegengivelsen var meget ringe, men der er sket meget siden da. Argumentationen for at tage glødepærerne af marked var reel nok. Ved at fjerne de energislugende glødepærer fra marked, ville Europa spare rigtig meget energi, og reducere CO2 udledningen markant.

Du får hvad du betaler for.

Du skal se dig for når du er ude og købe pærer. Det kan godt være at du kan købe billige LED pære, men du får hvad du betaler for. Skal du have en god kvalitet skal du gå efter de gode mærker, de koster ikke nødvendigvis meget mere, men de koster mere end de billige pærer. Når du skal ud og vælge en god pære skal du kigge efter flere faktorer: Ra værdien, Kelvin og Lumen.

For at få en god pære i høj kvalitet skal Ra værdien være så høj som muligt. Den gamle glødepære har en Ra værdi på 100. Kelvin er farvetemperaturen, hvis du skal have et varmt hvidt lys til stuen skal du gå efter en pære med 2700-2800 Kelvin. Lumen er styrken af lyset.

Ved at gå fra glødepære til LED pære spare du 70-80% på din elregning, så der er mange penge at spare. Det kan godt være at en LED pære er et dyrt køb på kort sigt, men en LED pære holder 20 gange længere end en glødepære og er billiger på elregningen, så du får ikke en billigere pære, end ved at købe en LED pære, på den lange bane.

Civilight, det bedste LED produkt på marked.

Civilight startede med at være underleverandør for Phillis og Osram, som er nogle af verdens største producenter af pærer. Nu producere Civilight pærer under deres eget mærke, og har nu udviklet den optimale LED pære som kan konkurrerer mod den gamle glødepære. Civilights Ra99 LED pære med E27 fatning (den store gamle fatning, som bruges i rigtig mange lamper). En pære der giver en dejligt varmt lys, samt en rigtig god farvegengivelse. Civilights Ra99 med E27 fatning, er den første pære på marked der har en Ra værdi på 99, et helt unikt kvalitetsprodukt

Bedøm denne artikel
115 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 20. april 2015.