NEVVVORKS Escher Radiant pendel. 12 femtanter i én lampe.

NEVVVORKS Escher Radiant pendel er en lækkerbisken fra danske NEVVVORKS. Den unikke form og det nærmest psykedeliske plexiglas gør Escher Radiant pendel helt speciel.

NEVVVORKS Escher Radiant pendel er en næsten platonisk lampe

Escher Radiant pendel er opkaldt efter den hollandske billedkunstner M. C. Escher, som legede med geometriske former i sine værker.

NEVVVORKS Escher Radiant pendel har lidt matematisk indover sig. Pendlen har en speciel form. Dodekaeder er en af de fem såkaldte platoniske legemer. Et platonisk legeme er en konvekst polyeder hvor samtlige sideflader udgøres af kongruente regulære polygoner, og sådan at det samme antal sideflader mødes ved hvert hjørne. Andre platoniske legemer er tetraeder (4 samlede trekanter), terning (6 samlede kvadrater), oktaeder (8 samlede trekanter) og ikosaeder (20 samlede trekanter).

NEVVVORKS Escher Radiant pendel er derfor en dodekaede, som består af 12 femkanter. Med andre ord er designeren Thor Høy ikke opfinderen af selve formen på denne pendel. Udformningen af Escher Radiant pendel er så at sige i naturen og har en indbygget harmoni. Tom Dixon Etch fyrfadsstage har samme form.

Escher afgiver et smukt og flot lys

Grundet sin anderledes og spændende form afgiver Escher Radiant pendel en spændende kombination af diffust lys og masser af spil. Det nærmest psykedeliske plexiglas afgiver de smukkeste farver ud i rummet. Pendlen er specielt godt i et hjørne hvor det skinnende plexiglas rigtigt kan komme til sin magt.

Design og materialer

Escher Radiant pendel er cnc-skåret i ét stykke, håndbukket og derefter samlet med en fatningsskjuler, beslag og aflastning. Pendlen er fremstillet i Danmark, undtagen selve akrylen, der bliver fremstillet i andre lande.

NEVVVORKS Escher Radiant pendel måler grundet sin dodekaede-form 35 cm x 35 xm x 35 cm. Pendlen har påmonteret en 3 meter lang hvid tekstilledning. E27 fatning.

  • NEVVVORKS Escher Radiant pendel har en vejl. pris på 3.995,00 kr.
Bedøm denne artikel
37 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. april 2012.