Oplev den originale Adirondack Chair

Der findes et hav af kopier fra diverse danske og udenlandske mærker, som er langt fra samme kvalitet som den originale Adirondack Chair. Den originale Adirondack Chair blev designet af Thomas Lee tilbage i 1903 og blev i år 1905 produceret for første gang til videresalg.

Adirondack stolen

Den originale Adirondack stol er fremstillet med præcis 11 stykker træ, skåret af et enkelt bræt og tilsammen danner de den lige ryg og det lige sæde. I dag fremstilles Adirondack Chair af genanvendt HDPE (High-Density PolyEthylene). Materialet er miljøvenligt og forgår ej ved udendørsbrug. Du kan dermed lade Adirondack stolen stå udenfor året rundt uden den tager skade. Materialet synes formentligt nyt for de fleste, men selv når man går helt tæt på stolen vil man ikke kunne se forskel. Årene fra ‘træet’ er tydeligere og man vil ikke kunne se forskel.

Den originale Adirondack Chair er fremstillet i en uovertruffen håndsværksmæssig kvalitet, som giver et kvalitetsprodukt der sjældent ses nu til dags. Stolen har en fantastisk siddekomfort.

De mange kopier af den originale Adirondack Chair, som findes på markedet i dag, er ofte af en utrolig ringe og spinkel kvalitet. De vil ofte blive ledløse og vakkelvorne efter kort tids brug. Den originale Adirondack Chair er designet ud fra en kompromisløs holdning til kvalitet og komfort. Der er med andre ord fokuseret på kvalitet frem for kvantitet. Den originale Adirondack stol er mere rummelig og væsentligt kraftigere dimensioneret end lignende kopier på markedet. Detaljerne ved den originale Adirondack stol finder du ikke på kopierne.

Ved den originale Adirondack stol er der ikke sparet på materialerne, og der er ikke taget smålige hensyn til rationel storproduktion. Ofte er de billige kopier lettere grundet de spinkle konstruktioner og billige materialer. Denne produktionsform af efterligningerne er ofte valgt eftersom de skal være billige og fragte fra f.eks. Kina til salgsstedet. Den originale Adirondack Chair vejer omkring 25 kg og oser af kvalitet.

Bedøm denne artikel
107 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 16. november 2014.