Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

Paustian er firmaet, som distribuerer en lang række klassikere, som vi alle kender fra diverse modemagasiner. Det er bl.a. Paustian, som distribuerer den utroligt populære Kubus lysestage. Paustian har ligeledes Eames stole i folden.

Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

Skabelsen af familiefirmaet Paustian

I 1937 blev Partivareudsalg på Vesterbrogade i København grundlagt af Poul Paustian. Sønnen, Ole Paustian, kom ind i firmaet i slutningen af 1950’erne. Møbler og tæpper blev hurtigt en del af firmaet varesortiment, og da Ole Paustian overtog virksomheden i 1964, gik der ikke lang tid, før stilen blev lagt om.

De enkle og stilrene møbler fra Paustian så dagens lys. Resultatet blev et bredere sortiment en tidligere, som afspejlede et helt nyt designudtryk.

Efter nogle år på Vesterbrogade besluttede Ole Paustian sig for, at skabe noget nyt. Ole Paustian fik idéen om, at skabe et nyt og moderne møbelhus i Nordhavnen på Østerbro. Det var med en ambition om, at sikre København en arkitektonisk seværdighed. Det blev Paustian huset.

Paustian huset blev til

Ole Paustian gik på udkig efter en designer, som kunne forestå det kommende Paustian hus. Valget faldt derfor på Danmarks verdensberømte arkitekt Jørn Utzon. Jørn Utzon skabte i samarbejde med sine 2 sønner, Kim og Jan Utzon, Paustian huset. Paustian huset stod klart i 1987.

Paustian huset blev stort tilløbstykke, som København nød godt af. Et smukt hus, både at se på og færdes i, og frem for alt et rum, der fremhæver Paustian møblernes fine kvaliteter.

Paustian i Århus

I år 2000 udvidede Paustian sine aktiviteter til Århus. Paustian fik et møbelhus i den fine gamle Østbanegård fra 1877 med en smuk udsigt ud over Århus Havn. Paustian bygningen i Århus emmer af historie og danner de perfekte rammer for salg af kvalitetsmøbler og design.

Paustian har i kraft af sine innovative tiltag formået og være trendsettere i godt 40 år. Paustian har med andre ord formået og sætte dagsordenen for indretning i danske hjem og virksomheder. Det er bl.a. Paustian, som distribuerer og markedsfører de populære og klassiske Eames stole af Charles & Ray Eames. Det er ligeledes Paustian, som har en række Verner Panton stole.

Paustian møbler kan i dag findes over hele verdenen. I dag markedsføres og sælges Paustian produkter i bl.a. Australien, USA, Kina og Mexico. Paustian har åbnet egen butik i 2007 i Oslo, Norge. Paustian må siges og være firmaet, som alle designere ønsker og komme ind hos. De har netværket og distributionskanalerne.

Designs fra Paustian

 • Eames stole. Oplev den populære Eames stol.
 • Kubus lysestage. Klassisk lysestage af Mogens Lassen.
 • Eames Hang It All. Den opfindsomme og originale knagerække.
 • Verner Panton Chair. S-kurven der blev til en stol.
 • Kartell Componibili. opbevaring på en smart måde.
 • Eames gyngestol (RAR). Smuk og elegant gyngestol.
 • Eames House Bird. Smuk kvidren fra vindueskarmen.

Vigtige årstal for Paustian

 • 1937: Poul Paustian grundlægger Partivareudsalg.
 • 195X: Ole Paustian kommer ind i firmaet.
 • 1964: Ole Paustian overtager familiefirmaet.
 • 1987: Paustian huset i Nordhavnen bliver til.
 • 2000: Paustian udvider sine aktiviteter til Århus.
 • 2007: Paustian åbner egen butik i Oslo, Norge.
Mærker, som Paustian distribuerer

Paustian, møbler: Alias, Arco, Arper, Artek, Asplund, Auping, B-Line, Baleri Italia, Barlow Tyrie, Bent Krogh, Cappellini, Cassina, ClassiCon, DePadova, Desalto, Eilersen, Erik Jørgensen, Flexform, Fritz Hansen, Heine Design, Kartell, Lammhults, Lange Production, Lapalma, Living Divani, Montana Møbler, Moooi, Pastoe, Paustian, po inventar, Royal Auping, Telescope Casual Furniture, Thonet, Veksø, Vitra, Walter Knoll, XO og Zanotta.

Paustian, belysning: Artemide, Belux, DAB, FLOS, Focus, Foscarini, Ingo Maurer, Louis Poulsen, Luceplan, Moooi, Oluce og XAL.

Paustian, tæpper: Fraster, JAB Anstoetz, Kasthall, Limited Edition, Ruckstuhl og Woodnotes.

Paustian, accessories: Baggu, By Lassen, HAY, Kvadrat, Muuto, Shaker Workshops, Vitra Design Museum (VDM) og Wolfard.

Bedøm denne artikel
55 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 24. januar 2020.
DM