PH 3/2 bordlampe. Oplev den smukke PH 3/2 lampe.

PH 3/2 bordlampe er en af de mest populære PH lamper på markedet. PH 3/2 bordlampen har det karakteristiske design, som man kender fra PH lamperne. Ligesom størstedelen af de andre unikke PH lamper er PH 3/2 bordlampen udført med et effektivt 3-skærms system, som sikrer en optimal afgivelse af lys.

🥇Dagens tilbud på louis poulsen

"Den unikke Kogle Pendel fortjener særbehandling. Kontakt os for et godt tilbud på din Kogle, som eventuelt kan indeholde special levering, ophæng og ikke mindst sikring. Design Poul Henningsen..."

87150 kr.

Historien bag PH 3/2 bordlampen

PH 3/2 bordlampen er en ud af mange smukke designer lamper, som Poul Henningsen udviklede og designede tilbage i 1924. PH 3/2 er en del af serien hvor konstruktionen med flere skærme over hinanden var den røde tråd igennem samtlige PH lamper i serien. Det er ligeså denne konstruktion og serie af PH lamper, som er den ubestridt mest populære i dag.

Tilbage i 1924 begyndte Poul Henningsen og lave designer lamper for Louis Poulsen. Med tiden udviklede samarbejdet sig og blev utroligt frugtbart for begge parter.

Sådan blev PH 3/2 bordlampen til

PH 3/2 bordlampen er konstrueret således, at der er 3 skærme – i 3 forskellige størrelser – sat sammen i 3 forskellige niveauer. Samtlige PH lamper er lavet således, at det stærke lys fra pæren blev afskærmet og dermed aldrig ville kunne blænde. Dette er gennemgående i samtlige PH lamper og sikrer en unik, smuk og charmerede lyskilde.

Inspirationen til PH 3/2 bordlampen siges og komme fra ’alternative’ steder. Historien går om, at Poul Henningsen fik sin inspiration til PH 3/2 designer lampen ud fra en stabel service. Man kan levende forestille sig hvordan en kop, en underkop samt en skål på toppen kan give inspiration til netop PH 3/2 bordlampen. Formen er unik og ikke sammenlignelig med nogen anden lampe eller for den sags skyld designer lamper på markedet.

Året efter Poul Henningsen fik tilknytning til Louis Poulsen vandt han en guldmedalje ved den internationale verdensudstilling i Paris for sit lampedesign af bl.a. PH 3/2 bordlampen. Dette skulle vise sig og være startskuddet på et større eventyr. Louis Poulsen satte produktionen af PH 3/2 i gang og lige siden har den været fremstillet til stor gavn for alle der elsker en smuk, unik og ikke mindst blændfri lyskilde.

Størrelsen på PH 3/2 bordlampen er nøje gennemtænkt

Navnet PH 3/2 refererer til størrelsen på lampens skærmsæt. Den øverste skærm i PH 3/2 har en diameter på knap 30 cm – 29 cm for og være helt præcis. Underskærmen er hentet fra den mindre PH 2/2 lampe, som ligeså er en utrolig populær variant af de populære PH lamper. PH 3/2 kaldes en ’skæv’ model grundet sin sammensætning af forskellige over- og underskærme.

PH 3/2 er en af de absolut mest udbredte og efterspurgte varianter af de altid populære PH lamper.

Udformningen af PH 3/3 bordlampen

PH 3/2 bordlampen er fremstillet med hvide mundblæste glasskærme. PH 3/2 bliver produceret i 2 forskellige varianter. Selve glasskærmene er identiske på begge varianter. Forskellen ligger i stammen, som holder glasskærmene. Den ene variant har en stamme i højglansforkromet messing og den anden model med sortforkromet messing. De elegante skærme på PH 3/2 giver et blødt og blændfrit lys. Disse produceres i dag i både opalglas og lakeret kobber.

Den oprindelige PH 3/2 bordlampe blev produceret med en stamme bruneret messing, fatnings- og afbryderhus af brun bakelit, monteret med skærme af enten opalglas eller lakeret kobber. Den oprindelige PH 3/2 bordlampe, tilbage fra 1930’erne, blev produceret med baldakin og fatningshus af brun bakelit, skærme af ét- eller to-lags gulmalet matglas.

PH 3/2 bordlampen i dag

PH 3/2 er en af de absolut bedst sælgende og mest populære PH lamper på markedet. De tidssvarende varianter med stamme af hhv. højglansforkromet messing og sortforkromet messing passer utroligt godt ind i dagens stil.

PH 3/2 bordlampen har…

  • … skærme af 3-lags hvidt opal glas
  • … stander og fod i højglans- eller sortforkromet messing
  • … topplade i højglans- eller sortforkromet messing

PH 3/2 bordlampen kommer med en 2,2 meter sort plastledning med stikprop og gennemgangsafbryder. PH 3/2 lampen anvender en 40W E14 lyskilde. Lampen har de originale mål, som værende en højde på 47,2 cm og en diameter på Ø29 cm.

Hvad koster PH 3/2 bordlampen?

  • PH 3/2 bordlampe har en vejl. pris på 5.595,00 kr.
Bedøm denne artikel
83 stemmer, gennemsnit 4.1 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 24. juli 2012.