PH lamper. Oplev her de smukke PH lamper.

PH lamper er dansk design

PH lamper er designet af den danske designer Poul Henningsen. PH lamper har været løbende produceret lige siden Poul Henningsen tegnede dem for mange år siden. PH lamper er nogen af de mest efterspurgte lamper på det danske marked.

PH lamper kommer i mange forskellige afskygninger, men blandt de mest efterspurgte og solgte er Koglen, Kontrast, PH 5, PH 3/2 og Bombardementskronen. PH lamper kommer både som loftlamper, bordlamper og gulvlamper.

PH lamper. Manden bag de smukke PH lamper

Poul Henningsen – manden bag de smukke PH lamper og en person, som altid vil blive husket indenfor designer belysning. Poul Henningsen formåede og skabe en række af PH lamper, om selv i dag beundres af nutidens designere og arkitekter.

Alle PH lamper har én ting til fælles; evnen til at afgive et blændfrit lys. Alle PH lamper af Poul Henningsen er designet ud fra den unikke teori om, at lamper og belysning skal afgive et smukt, blændfrit og unikt lys. Hver og en lampe fra PH lamper er designet ud fra denne teori.

Det er muligt og få PH lamper som både pendler, væglamper, gulvlamper og bordlamper. Man har derfor et væld af muligheder hvis man vælger en af de smukke PH lamper.

PH lamper. Én PH lampe med flest belysningsegenskaber.

PH lampen Kontrast af Poul Henningsen er en af de lamper, der har absolut flest belysningsegenskaber indbygget i en og samme lampe via dens 10 skærme. Hver skærm i PH lampen Kontrast består af 4 forskellige overflader; rød, blå, hvid og forkromet. Tilsammen skaber de 4 overflader en perfekt gengivelse af lyset. Indvendigt er der et regulerbart pendelrør, således at lysets form og retning ligeledes kan justeres.

Netop PH Kontrast var en af de PH lamper, som var utroligt kostbare at fremstille, og udgik af samme grund af produktionen i 1991. PH lampen Kontrast er nærtbeslægtet med den såkaldte PH Kuglelamel, som fortsat er i produktion den dag i dag. PH Kuglelamel er endnu en af de PH lamper, som er designet ud fra princippet om et reflekterende flerskærmssystem, hvor lyskildens brændpunkt er placeret i spiralens centrum. Dette giver et behageligt og veldoseret lys i ethvert rum. Uanset hvilken vinkel man ser denne PH lampe fra vil den lyskilden ikke blænde.

PH lamper. Passionen bag PH lamperne.

Designerer bag de velkendte PH lamper, Poul Henningsen, arbejde livet igennem på at optimere lyse, forbedre sine PH lamper og videreudvikle sit banebrydende design.

PH lamper er nøje gennemtænkt og intet er overladt til tilfældighederne. Selv kombinationen af skærmene, antallet af skærme og placeringen i forhold til hinanden, materialer af skærmen osv. optog ham meget. Poul Henningsen skabte en række PH lamper, som var langt forud for deres tid. Selv i dag beundres PH lamper af nye designere.

PH lamper. PH kroner var utroligt populære

Udover alle de traditionelle PH lamper til bord, gulv og loft designede Poul Henningsen også et utal af kroner, som i dag er kendt under navnene; Bombardementskrone, Stammekrone, Akademikrone, Kejserkrone og Hejsekrone.

Specielt Bombardementskronen er fremstillet i et utal af variationer. Det er muligt og opleve Bombardementskronen med alt lige fra tre, 5, seks, syv og ni arme, og helt op til 12 og 15 arme. Kronen fås både i et plan eller i to eller tre etager, og materialerne spænder fra de tidlige udgaver i kobber og messing med skærme af opalglas, ravfarvet glas m.m. til forkromet metal på de senere udgaver med glasskærme. I anledning af Louis Poulsens 125 år jubilæum blev Bombardementskronen igen fremstillet i en begrænset periode.

Bedøm denne artikel
133 stemmer, gennemsnit 4.5 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. april 2012.