Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck er en af de mest populære og efterspurgte designere i nyere tid. Museer verden over udstiller Philippe Starck design i stor stil. Man kan opleve designerens designs i Paris, New York, München, London, Chicago, Kyoto, Barcelona etc. Alle respekterede musser rundt omkring i verden ønsker og udstille designs af Philipp Starck.

Philippe Starck. Læs alt om designer Philippe Starck.

Philippe Starck. Vinder af alverdens priser.

Philippe Starck er mesteren indenfor grænseoverskridende, provokerende og unikke designs. Philippe Starck har bl.a. vundet Designer Of The Year, Gran Prix for Industriel Design, en Oscar for Design, Officier des Arts et des Lettres, og mange flere. Manden er genial og designer i en stil, som vi alle ønsker og identificere os med.

Philippe Starck. Manden bag design succeser.

Når vi opdager et objekt eller et sted designet af designeren Philippe Starck, går vi ind i en verden af fantasi og overraskelser. I mere end tre årtier, har denne unikke og mangfoldige skaber, designer og ikke mindst arkitekt, været en del af vores daglige liv, ved at skabe utraditionelle objekter, hvis formål er, at være god, frem for smukke, og som tager hans publikum ud af sig selv og vigtigst af alt, mod noget bedre. Philippe Starck er en mand med visioner, som han formår og føre ud i livet – således at vi alle forstår dem.

Philippe Starck’s far var opfinder og aeronautisk ingeniør. Dette gav den unge Philippe Starck ønsket om at skabe og kapaciteten til at drømme. Philippe Starck har altid interesseret sig for designs og har fremstillet et hav af prototyper. Flere årtier og flere prototyper senere blev Philippe Starck bestilt til, at arbejde for præsident François Mitterrand. Det var ligeledes her, at Philippe Starck begyndte at designe møbler for førende italienske og internationale virksomheder.

Philippe Starck har med tiden designet et hav af objekter verden over, som vi alle afsenderen på – når vi først kender form og udtryk. Designs af Philippe Starck er letgenkendelige. Han designer hoteller og restauranter på samme måde, som en filminstruktør ville lave en spillefilm. Philippe Starck udvikler scenarier, der vil løfte folk ud af hverdagen og ind i en fantasifuld og kreativ mental verden. Hans hoteller er blevet tidløse ikoner og har tilføjet en ny dimension til det globale bybillede. Man er ikke i tvivl om designeren bag, når man først har set et Philippe Starck hotel eller for den sags skyld restaurant.

Philippe Starck troede på styrken i det grønne, længe før økologi kom på mode, af respekt for planetens fremtid. For nyligt udviklede han det revolutionære begreb “demokratisk økologi” ved at skabe vindmøller til hjemmet til en overkommelig pris, som snart vil blive fulgt op af sol drevne skibe og brintbiler.

Philippe Starck er en utrættelig og oprørsk borger, og han anser det for sin pligt, at dele hans etiske og undergravende vision om en mere retfærdig verden. Han bliver tunet ind på vores drømme, ønsker og behov – nogle gange, før vi kommer dertil selv. Han rører os gennem sit arbejde, som er fint og intelligent, men mest af alt rører os, fordi han lægger sit hjerte i at arbejdet med at skabe objekter, der er gode, selv før de er smukke.

Philippe Starck. Kendte ny-klassikere.

Philippe Starck har gennem tiden stået bag en lang række spændende og interessant designs. Herunder en mus for Microsoft, et rumfartøj for Virgin Galactic og ikke mindst belysning for FLOS.

Philippe Starck har haft mange kommercielle design succeser og heriblandt en lang række lamper. Af populære lamper kan bl.a. nævnes Gun serien, KTribe lamperne, Romeo Moon, Miss Sissy, Miss K, Rosy Angelis og Archimoon. Samtlige lamper af Philippe Starck er designet for FLOS.

"Jeg kan lide at åbne dørene til folks hjerne.” – Philippe Starck

Designklassikkere fra Philippe Starck

  • Kartell Masters. Den nye store stol.
Bedøm denne artikel
149 stemmer, gennemsnit 4.1 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 29. januar 2020.