Sådan får du malet rummet på en god måde

Skal du i gang med at male et af husets mange rum? Hvis ja, så er denne artikel værd at læse. Den handler nemlig om, hvordan du på en god måde får malet rummet. Artiklen er især værd at læse for dig som ikke er så øvet inden for malerarbejde.

Læg en plan for malearbejdet

Det er en super god ide at lave en eller anden form for plan, inden du går i gang med at male rummet. Planen kan for eksempel handle om, hvornår du starter arbejdet, hvilken maling du skal have købt, hvilke pensler du skal bruge osv. Ved at have et overblik over det arbejde der skal udføres, får du alt andet lige et bedre resultat.

Hvis du for eksempel skal i gang med at male loftet, så er det en god ide at gøre lidt indledende research.

Køb malingen et godt og billigt sted

Maling er faktisk ret dyrt. Derfor er det en god ide at bruge lidt tid på at finde en god og billig forhandler. På den måde kan du spare nogle hundrede kroner, hvilket altid er dejligt, hvis du er lidt presset på økonomien. Google navnet på den maling du har udset dig og vælg den forhandler med den bedste pris - og levering der matcher dit behov.

Dæk af med plastic, pap, tape og lignende

Det er en meget god ide at dække så meget af som muligt. På den måde har du en større ”frihed”, når du maler. Det gør arbejdet hurtigere og ikke mindst meget nemmere. Når du skal dække af, så er det en god ide at bruge plastic, pap, tape og lignende.

Vær omhyggelig når du maler

Hvis du vil have et godt resultat, så er det meget vigtigt, at du er yderst omhyggelig, når du maler. Hvis du for eksempel skal male loftet, så er det vigtigt, at du sørger for at fordele malingen jævnt ud, så der ikke kommer klumper og lignende.

Ryd op og nyd det færdige resultat

Når du er færdig med at male, så gælder oprydningen. Når oprydningen er klaret, kan du blot nyde det færdige og forhåbentlige smukke resultat.

Bedøm denne artikel
138 stemmer, gennemsnit 4.6 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 28. oktober 2015.