Sådan indretter du det perfekte kontor

Står du over for en renovering af dit kontor eller er det første gang du skal indrette et kontor? Uanset hvilken situation du står i, så er der nogle ting du skal tænke på inden du starter indretningen. Det er ikke bare et skrivebord og en stol der skal til for at du har en god arbejdsplads på kontoret. Der skal mere til at du kan føle dig godt tilpas, så du kan arbejde i et godt arbejdsmiljø.

Indret kontoret så det nemt kan rengøres

Det er vigtigt med et godt indeklima på kontoret, da man sidder der i mange timer dag ud og dag ind. Det er også en forudsætning for, at man kan yde en god arbejdsindsats og skabe nogle gode resultater. Hvis man ikke har et godt indeklima, så vil det føre til træthed, hovedpine og faldende effektivitet og dermed kan det føre til sygedom og fravær på jobbet.

Du skal derfor indrette dit kontor så det nemt kan rengøres, så indeklimaet er godt. Dette kan du gøre ved at holde kontoret enkelt og have styr på papir med papirbakker, så det er hurtigt og nemt at tørre af med en klud. Sørg for, at der ikke står for meget på gulvet, så det er nemt, at komme forbi med en støvsuger.

Udstyret skal være i orden

Der må ikke mangle noget på dit kontor, udstyret skal altså være i orden. Dette kan være i form af computerskærme i den helt rigtige kvalitet, så det ikke skader dine øjne. Kontorartikler og skriveartikler skal være nemt at tage fat i og der skal hele tiden være papir og blæk i printeren. Det er selv de små basale ting der gør, at hverdagen fungere optimalt.

Få fat i det helt rigtige lys

Det er meget vigtigt med en god belysning på arbejdspladsen, da forkert arbejdslys kan give hovedpine, som kan føre til anspændte skulder og forkerte stillinger foran computerskærmen. Søg for at lyset ikke er for skarpt og at det ikke lyser direkte ned i ansigtet på dig. Dog skal lyset heller ikke være for svagt, da dette ikke er godt for øjnene.

Bedøm denne artikel
162 stemmer, gennemsnit 3.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 3. december 2015.