Sådan vælger du den rigtige seng

Din nattesøvn er noget af det vigtigste for dig, da det er om natten, at kroppen samler ny energi og lader op til den efterfølgende dag. For at du kan få en god nats søvn kræver det også, at du har en god seng, at ligge i. Det er nemlig ikke lige meget hvilken seng du ligger i når du skal sove. Sengen skal passe til dig og din krop. Du kan derfor læse med her, hvor du finder du af hvad du skal kigge efter for at finde den helt rigtige seng til dig.

Find sengen der passer til DIG

Det er ikke lige meget hvilken størrelse din seng her. Den må hverken være for kort eller for smal. Det er vigtigt, at du har plads til at brede dig på om natten. En tommelfingerregel er derfor 90 centimeter bred og 20 centimeter længere end din højde. Det er dog forskelligt fra person til person hvor urolig man er om natten og hvis du vender og drejer dig, så skal du selvfølgelig have mere plads.

Skal sengen være hård eller blød?

Det er forskelligt fra person til person om man kan lide at sengen skal være hård eller blød. Dog kan du gå hen og få alvorlige rygproblemer, hvis du vælger den forkerte hårdhed. Det er derfor vigtigt, at du får den rigtige rådgivning når du skal vælge sengen. Man kan derfor udføre nogle tests, hvor man kan se om madrassen er for hård eller blød til lige netop dig.

Vælg det rigtige tilbehør til din seng

For at du kan få en god nattesøvn betyder det meget at du har den rigtige madras, dyner og puder. Vælg f.eks. en boxmadras med fjedre, som er den mest populære. Når du skal vælge en boxmadras med fjedre er din vægt og kropsbygning altafgørende for valget. En pocket fjedre med fast fasthed er oplagt til dig som er slank eller almindelig af bygning og hvis du vejer mellem 80-100 kilo. Du kan også vælge en multipocket fjedre madras, som er oplagt til dig der er overvægtig eller er kraftig bygget.

Til sidst skal du vælge dine dyner og puder. Her er det også forskelligt fra person til person om man ønsker en blød eller lidt hårdere pude og hvilke fjer til din dyne.

Bedøm denne artikel
81 stemmer, gennemsnit 4.5 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 27. juni 2015.