Salone Del Mobile 2014: Smugkig

CS
Din guide
Christoffer Steenbeck
Salone Del Mobile 2014: Smugkig

Mange med interesse i møbeldesign har med stor forventning set frem til Salone Internazionale del Mobile i Milano. Det er helt sikkert den største begivenhed, og messen er vokset siden 1961 til at omfatte designere fra hele verden. Fra Danmark alene deltager næsten 30 udstillere!

Milano og omgivelser

En af de store fornøjelser ved Salone Internazionale del Mobile er selve Milano. Det er så godt at komme væk fra det nordeuropæiske vejr efter en lang vinter, og Milano er en vidunderlig by for et besøg på alle tider af året. Hvis du tager afsted, overvej at besøge nogle af de omkringliggende områder, hvis du har tid. Det er fristende at tilbringe en dagtur i bil gennem det alpinske landskab nord for byen, eller du kan tage ned til Middelhavskysten for at opleve nattelivet i Monaco og Nice.

Danske designere

Salone Internazionale del Mobile løber i år af stablen fra den 8. til den 13. april og forventes at tiltrække over 250.000 besøgende, herunder 40.000 som ikke arbejder direkte i design. Blandt de danske udstillere vil være Askman Møbler fra Vallensbæk Strand som fremstiller moderne træmøbler og borde, og Erik Jørgensen fra Svendborg. Virksomheden er læder specialister og producerer nogle fantastiske modul møbler.

Globale designerere

Blandt udstillerne fra hele verden er Toyota, som vil fremvise innovative møbeldesign baseret på bilens interiør. Disse vil omfatte senge baseret på bilsæder og sækkestole, der bruger materialer der normalt kan findes i bil polstring. Jaguar og BMW Mini vil også have stande på udstillingen.

I år er det 100 års-dagen for Hans J. Wegner fødsel. Danskeren som skabte Y-stolen vil blive fejret med en ny kollektion af Paul Smith. Smith har taget nogen af Wegners mest beundrede designs og polstret dem med Smiths egne stoffer. Wegners skalstol og Vingestol, samt et par af hans sofaer, vil være udstillet.

Italienske firmaer

Der vil være næsten 1000 Italienske udstiller ved Salone Internazionale. Dessie designere såsom Jaume Tressera, oprindeligt fra Barcelona vil udstille. Tressera designs har været omtalt i flere Hollywood-film, herunder Batman (1989). Hans Can Pau bordet er et flot stykke industrielt inspireret design der indarbejder stål bukke belagt med antik nikkel.

Salone Internazionale fylder et udstillingsareal på omkring 230.000 kvadratmeter, og det vil være umuligt at se alt på en enkelt tur. Det er også værd at tage tid til at besøge Salone Satellite, hvis du kan – hundredvis af unge designere vil være repræsenteret.

Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 20. marts 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 1. april 2014.

Du vil måske også læse om...

Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

Paustian huset. Se hvilke designklassikere Paustian distribuerer.

af Dyrhøj Marketing,
Paustian er firmaet, som distribuerer en lang række klassikere, som vi alle kender fra diverse modemagasiner. Det er...
Verner Panton Panthella er en klassisk og organisk lampe.

Verner Panton Panthella er en klassisk og organisk lampe.

af Christoffer Steenbeck
Verner Panton Panthella er et udtryk for det organiske formsprog, som er en gennemgående karakteristika for Verner...
Australian Bodycare lancerer nyt design

Australian Bodycare lancerer nyt design

af Christoffer Steenbeck
Blid og effektiv hudpleje fra Australian Bodycare Australian Bodycare lancerer nu sin kropsplejeserie i et...
Fem gode råd inden du køber fyringsolie

Fem gode råd inden du køber fyringsolie

af Christoffer Steenbeck
Hvis du skal købe nyt fyringsolie til dit oliefyr, så er der mange forskellige ting, som du skal være opmærksom på....