Stingray gyngestol. En klassiker er født.

Stingray gyngestol er en iøjnefaldende fortolkning af en klassisk gyngestol, som hurtigt er blevet en klassiker. Stingray gyngestolen er et moderne møbel, som er dynamisk i sit udtryk, og indbyder til afslapning. Stingray gyngestolen byder på mange forskellige siddemuligheder.

Stingray gyngestol. Udformning og mål.

Stingray gyngestolen er udformet med inspiration fra bl.a. en muslingeskal. Udformningen af denne unikke gyngestol giver en smuk, organisk form, som er rå udvendig, men glat og forfinet indvendig. Stellet på Stingray gyngestolen er i stål og konstrueret uden tværgående linjer, så gyngestolens svævende udtryk understreges.

Stingray gyngestolen har en bredde på 120 cm, end dybde på 100 cm og en højde på 80 cm. Gyngestolen kræver lidt plads, men det er ikke uden grund at den på rekordtid er blevet et af de mest populære danske designede møbler.

Designeren bag Stingray gyngestolen

Thomas Pedersen er manden, som har designet Stingray gyngestolen. I år 2002 havde Thomas Pedersen den første prototype af Stingray gyngestolen udført i glasfiber klar. I dag fås Stingray gyngestolen i plastic- eller finerskal. Finerversionen, som Fredericia Furniture lancerede i 2008, er fremstillet i 3D-finer formet i verdens største formspænd. Dette har bl.a. været årsagen til, at Stingray gyngestolen har vundet flere designpriser verden over, bl.a. den prestigefyldte tyske Red Dot Award 2008 og Den Danske Designpris 2008/09.

Der er ingen tvivl om, at det er udformningen af Stingray gyngestolen der har lagt op til navnet ”Stingray”. Stingray er det engelske ord for en rokke, og skallen ligner en stor rokke, der bevæger sig over havbunden. Dog understregerer designeren bag Stingray gyngestolen, at det var funktionen, der kom først, ikke formen.

Hvad koster en Stingray gyngestol?

  • Stingray gyngestol i eg og valnød, har en vejl. pris på 22.288,00 kr.
  • Stingray gyngestol i makassar og grå makassar har en vejl. pris på 22.288,00 kr.
  • Stingray gyngestol i stof fuldpolstret har en vejl. pris på 24.438,00 kr.
  • Stingray gyngestol i stof forsidepolstret har en vejl. pris på 24.961,00 kr.
  • Stingray gyngestol i læder fuldpolstret har en vejl. pris på 34.918,00 kr.
  • Stingray gyngestol i læder forsidepolstret har en vejl. pris på 35.494,00 kr.

Hvad koster Stingray lændepude, nakkepølle og lammeskind?

  • Stingray gyngestol lændepude i læder har en vejl. pris på 1.400,00 kr.
  • Stingray gyngestol lændepude i stof har en vejl. pris på 970,00 kr.
  • Stingray gyngestol nakkepølle i læder har en vejl. pris på 1.450,00 kr.
  • Stingray gyngestol lammeskind har en vejl. pris på 1.426,00 kr.
Bedøm denne artikel
94 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 19. april 2012.