Urban indretning 2015

Året går på hæld, og et nyt år kan også betyde en ny start. Tendenserne bevæger sig mod det rå, upolerede og fortsat minimalistiske præg, hvorfor urban er en kærkommen trend, som vi her vil give et bud på hvordan man inkorporerer i sit hjem.

Urban indretning 2015

Neutrale farver med et twist

Grå, hvide og sorte nuancer er de mest brugte farver i denne tendens, hvilket går godt i tråd med det urbane, hvor tankerne ofte stryger mod lagerhaller, råt beton og ufine overflader. Disse farver er gode basisfarver for ens indretning, hvorfra detaljer med farver eller metalliske overflader kan udspringe.

For at tage tendensen til sig, kan man starte med en god base i form af et smukt tæppe, der giver den der hyggelige ”danske” fornemmelse i rummet, men samtidig favner gråtoneskalaen og giver lidt mønster til det ellers neutrale udgangspunkt. Man må ikke være bange for at kombinere grå med grå, så længe der samtidig er noget mønster eller andet, som bryder det.

Moderne siddepladser

Selvom man sjældent forbinder en stor lagerhal eller garage med vældig mange siddepladser, er vi nødt til at inkludere disse i vores indretning – vi skal have et sted at sidde. Dette er dog på ingen måde en besværlighed, og man kan sagtens holde trenden, hvis man finder de rigtige stole til formålet. Her kan man gøre to ting; vælg en sort stol i et anderledes, lidt larmende design, eller en farvet stol med et mere roligt udseende rent designmæssigt. Med den sorte stol gælder lidt det samme som med tæppet – der må gerne være en form for mønster i den, så man får brudt gråtoneskalaen lidt. I stolen, som vi viser nedenfor, kan man også ilægge en hynde, så den bliver endnu mere bekvem at sidde i. Stål looket i denne stol giver enormt meget til urbantendensen og den skandinaviske indretning.Et smukt lys

Når man bor i Danmark, er det nødvendigt med et godt lys, da vi har meget mørke, særligt om vinteren og når det regner. I lang tid har lamper været noget, som man var nødt til at have i sit hjem, og som ikke nødvendigvis var kønne at se på. Dette er heldigvis ikke længere tilfældet, og lamper generelt er blevet en del af indretningen, og valget af en lampe er lige så vigtigt som den rette frugtskål eller sågar sofa. I den urbane indretning må lampen gerne fylde i rummet, da inspirationen til tendensen findes i store haller, hvor store lamper fra gulv til loft er geniale.

Bedøm denne artikel
100 stemmer, gennemsnit 4.9 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 15. december 2014.