Y-stolen af Wegner. En klassiker i nye farver.

Y-stolen er en fantastisk stol, som de fleste går og drømmer om. Det er nu muligt og få den velkendte Y-stol i friske farver. CITRUS-serien af Y-stolen bevæger sig, som navnet antyder, i gule og grønne toner.

Y-stolen (CH24). En klassiker i friske farver.

I 2010 har Carl Hansen & Søn introduceret en række nye farver på Y-stolen af Hans J Wegner. Den nye farveskala til Y-stolen fik navnet CITRUS-serien. I foråret 2010 introducerede Carl Hansen & Søn OCEAN-serien af Y-stolen. OCEAN-serien af Y-stolen bestod af 4 blå farver.

De nye farver giver en række nye kombinationsmuligheder, hvor de farverige Y-stole komplimenterer hinanden utroligt godt. Y-stolene i CITRUS-serien kan ligeledes kombineres med de blå varianter fra OCEAN-serien eller de mere klassiske Y-stole. Det er dermed muligt for brugeren og iscenesætte sin egen fortolkning af Hans J. Wegners evigt unge designikon – Y-stolen. En enkelt Y-stol i de flotte farver vil kunne løfte ethvert rums niveau og skabe et iøjefaldende moment.

Carl Hansen & Søn lancerede de nye farver af Y-stolen således, at de blev præsenteret på Salone Internazionale del Mobile 2010 i Milano.

Y-stolen (CH24). Designet bag klassikeren.

Y-stolen af Hans J. Wegner blev designet i 1949 til møbelsnedkeriet Carl Hansen & Søn. Y-stolen blev den første stol af Hans J. Wegner, som blev massefremstillet. Y-stolen har været i produktion uafbrudt siden år 1950.

Y-stolen er en let, dekorativ og skulpturel spisestol med dampbøjet rygbøjle. Y-stolen er skabt til velvære og med en god siddekomfort. Valget af materialer til Y-stolen sammenholdt med den håndværksmæssige kvalitet gør, at Y-stolen holder i flere generationer. Y-stolen har i dag ikonisk status, ikke blot i Danmark, men over hele verden.

Y-stolen er den bedst sælgende stol af Hans J. Wegner. Y-stolen tillader fornyelse og konstant kreativitet, som for eksempel kommer til udtryk i den nye CITRUS-serien af Y-stolen. Y-stolen har overlevet mere end et halvt århundrede uden og dale i popularitet. Y-stolen er en klassiker.

Bedøm denne artikel
137 stemmer, gennemsnit 4.8 / 5
Vi opdaterer løbende indholdet i vores artikler med ny viden. Dette for at holde dem opdateret og mest aktuelle. Denne artikel er senest opdateret den 18. november 2020. Artiklen blev oprindeligt udgivet den 25. april 2012.